۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۳
کد خبر: ۷۳۹۵۵۲
استاندار اصفهان در آیین گرامیداشت روز خبرنگار مطرح کرد؛

ضرورت تهیه پیوست رسانه‌ای برای طرح‌های استان اصفهان

ضرورت تهیه پیوست رسانه‌ای برای طرح‌های استان اصفهان
اصفهان ـ مرتضوی با تأکید بر تهیه پیوست رسانه‌ای برای طرح‌های اصفهان گفت: باید برای جلسات و کارگروه‌هایی که در استانداری برگزار می‌شود، پیوست رسانه‌ای در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، صبح امروز در آیین گرامیداشت روز خبرنگار، در خصوص موضوع قطعی آب استان که مورد پرسش و گلایه اصحاب رسانه استان بود، گفت: یکی از معضلاتی که از سنوات گذشته در استان مطرح بوده تک سامانه‌ای بودن تأمین آب است که می‌تواند معضلات فراوانی را پدید بیاورد.

وی افزود: از چند سال قبل سامانه دوم مطرح و از سال قبل انرژی ویژه‌ای بر آن گذاشتیم که در حال حاضر به حدود سه متر مکعب در ثانیه رسیده است.

مرتضوی با اشاره به اینکه با توجه به تک سامانه‌ای بودن آب استان و از مدار خارج شدن سامانه‌های کمکی، با برخی مشکلات از جمله قطعی و افت فشار آب مواجه شدیم، گفت: یکی از اشکالات استان این است که مردم نمی‌دانند باید قطعی آب را به سامانه ۱۲۲ اعلام کنند یعنی گاهی اوقات همت مردمی پشت پیگیری ما نبوده است.

وی با یادآوری اینکه از رسانه‌های استان درخواست می‌کنیم نارسایی‌ها را از طریق مجرای قانونی خود پیگیری کنند، گفت: بخش عمده‌ای از مصوبات سفر برای پیگیری مباحث آبی و خصوصاً سامانه دوم بود و تلاش شد تأمین اعتبار سال اول انجام شود اما برخی منابع جزئی که قرار بود در این مسیر تأمین آب می‌کرد، انجام نشد و با قطعی آب مواجه هستیم.

استاندار اصفهان گفت: این مسائل را آب منطقه‌ای و اداره کل آبفای استان بایستی برای اصحاب رسانه توضیح دهند که از گلایه و تذکرات ما بوده تا اینگونه مسائل به صورت شفاف در رسانه‌ها مطرح شود.

مرتضوی تأکید کرد: فاز دوم سامانه آبرسانی بایستی به مدار وارد شود تا مشکل قطعی و افت فشار آب در استان رفع گردد. اصحاب رسانه نیز در این خصوص یاری رسان مدیریت استان باشند.

تأکید استاندار اصفهان بر تهیه پیوست رسانه‌ای برای طرح‌های استان اصفهان

وی در راستای پیوست رسانه‌ای طرح‌های استان که مورد مطالبه خبرنگاران بود، گفت: باید برای جلسات و کارگروه‌هایی که روزانه در استانداری برگزار می‌شود، بخش‌های خبری و پیوست رسانه‌ای و اقدام ویژه انجام شود زیرا این امر در امیدآفرینی در سطح جامعه مؤثر خواهد بود.

استاندار اصفهان ادامه داد: برای موضوع آب به عقب بازنگشتیم و در این راستا تصمیماتی که در دو سال اخیر برای انجام آن به نتیجه رسیدیم، در حال پیشرفت است و هیچ‌کدام تعطیل و از دستورکار خارج نشده اما سرعت انجام کار متفاوت است و روزهای خوبی در پیشروی مردم استان و فلات مرکزی قرار دارد.

دکتر مرتضوی با اشاره به اهمیت موضوع پیوست فرهنگی و رسانه‌ای پروژه‌های استات اظهار کرد: یکی از مصوبات شورای اطلاع‌رسانی استان این بوده که هر پروژه یک پیوست رسانه‌ای و فرهنگی داشته باشد که این موضوع به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: رصد کردن مستمر برنامه‌ها یک اصل سازمانی است، اگر رصد و پیگیری به موقع اتفاق نیفتد امور پیش نمی‌رود، از این رو خواسته‌های خبرنگاران مورد پیگیری قرار بگیرد تا در زمان کوتاهی برای هر مشکل راهکاری کارشناسی انتخاب شود.

مرتضوی خاطرنشان کرد: در خصوص موضوع آب استان عقب گرد نداشته‌ایم، در این راستا تصمیماتی که در دو سال اخیر برای انجام آن به نتیجه رسیدیم، در حال پیشرفت است و هیچ‌کدام تعطیل و از دستورکار خارج نشده اما سرعت انجام کار متفاوت است.

سرعت بالای پیشرفت پروژه آب رسانی از دریای جنوب به اصفهان

استاندار اصفهان با اشاره به تأمین آب استان از دریای جنوب، خاطرنشان کرد: در جلسات ابتدایی وعده تأمین آب برای استان از دریای جنوب را ۹ تا ۱۱ سال پیش بینی می‌کردند اما اگر با همین شتاب پیش برویم در دو تا سه سال آینده از آبگیر اختصاصی اصفهان، بتوانیم برداشت آب داشته باشیم.

مرتضوی عنوان کرد: سایر پروژه‌های استان نیز با سرعت قابل توجهی پیش می‌روند و برای خدمت به مردم و انجام پروژه‌های اساسی عقب نشینی نمی‌کنیم.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه رسانه شمشیر دولبه است، یادآور شد: برخی اوقات رسانه همراه مدیرانی است که از آن به بهترین نحو برای آگاهی بخشی و خدمت به مردم استفاده می‌شود و برخی اوقات اسب مرادی برای سوءاستفاده‌ها است.

مرتضوی با بیان اینکه این سوءاستفاده‌ها از رسانه نیز ما را به عقب برنگردانده، تصریح کرد: البته دست‌انداز و حاشیه درست شده اما متوقف نشده‌ایم و با سرعت جلو می‌رویم امید است روزهای روشنی در پیش روی مردم استان و فلات مرکزی باشد.

وی در خصوص خشک بودن زاینده‌رود علی رغم بارش‌های اخیر در بالادست، عنوان کرد: حجم ظرفیت سد زاینده‌رود یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب است، البته بازگشایی سد زاینده‌رود به صورت مقطعی بر این موضوع اثر می‌گذارد، استانداری به عنوان نهاد حاکمیت رصد می‌کند تا اطلاعات غلط در خصوص حجم سد مخابره نشود.

استاندار اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: سیاست‌گذار و مدیر تأمین و توزیع آب در کشور وزارت نیرو است، از این رو با استناد بر جدول منابع و مصارف توزیع آب را انجام می‌دهد و عدم بازگشایی زاینده‌رود به برنامه‌ متولیان آن باز می‌گردد.

وی اظهار کرد: در جدول منابع و مصارفی که برای استان از سالهای گذشته تدوین شده بازگشایی آب به صورت مرحله‌ای در نظر گرفته شده که برای ما نیز مطلوب نیست و تمام تلاش ما جاری شدن دائمی آب در زاینده‌رود است تا بخشی از مشکلات استان مانند فرونشست و ... مهار شود.

جریان دائم زاینده رود ایمنی یک تمدن را فراهم می کند

مرتضوی با اشاره به معضلات خشکی زاینده‌رود در اصفهان، گفت: همه مردم ایران می‌دانند که جریان دائم زاینده‌رود فرونشست را مهار و یک تمدن را ایمن می‌کند، در چندین سال گذشته وزارت نیرو نتوانست آب مورد نیاز کشاورزان شرق اصفهان را در فصل پاییز تأمین کند.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: به گفته آب منطقه‌ای اگر اکنون نیز زاینده‌رود بازگشایی شود برای تأمین آب مورد نیاز کشاورزان شرق در پاییز دچار مشکل می‌شوند، دلیل بازگشایی زاینده‌رود برای باغات غرب، این است که سهمی که باید در زمستان می‌گرفتند را دریافت کنند.

مرتضوی تصریح کرد: بازگشایی زاینده‌رود حسب توافقات آب منطقه‌ای با کشاورزان شرق و غرب اصفهان است البته بایستی این موضوعات به صورت جزئی و دقیق به خبرنگاران منعکس شود، پس از آب شرب دومین ضرورت ما در استان اصفهان، تأمین آب برای محیط زیست است تا فرونشست در اصفهان مهار شود.

وی در ادامه افزود: میزان آبی که رها سازی می‌شود برای کشاورزی و فرونشست اصفهان کافی نیست از این رو به دنبال اجرای پروژه‌های انتقال آب به استان هستیم، ۳۸٠ روستا در استان با تانکر آب‌رسانی می‌شده و در برخی مناطق شهری ۵۴ شهر در استان نیز این وضعیت وجود دارد.

مرتضوی ادامه داد: امید است با پروژه‌های تعریف شده این آمار کاهش پیدا کند، در یک‌سال گذشته ۹۷ روستا به شبکه پایدار وصل شده و دیگر موارد نیز در دست پیگیری است اما بازهم این آمار مطلوب ما نیست.

استاندار اصفهان گفت: با پیگیری مدیرکل روابط عمومی استانداری، خبرنگاران استان جلسه‌ای با مدیرعامل آب منطقه‌ای و مدیرکل آبفای استان داشته باشند و تمامی این موارد با جزئیات برای اصحاب رسانه تشریح شود.

وی در خصوص پارک ملی کلاه قاضی، گفت: آزادراهی از مسیر شمال به جنوب برنامه‌ریزی شده که در منطقه اصفهان، برخی از بخش‌های آن باقی‌مانده و از سمتی چند طرح برای پارک در حال پیگیری است، یکی از طرح‌ها با تأکید بر گردشگری طبیعت است، گزارش‌های فنی این طرح‌ها به تهران ارسال شده و جلسات کارشناسی توسط معاونت عمرانی استانداری، محیط زیست و شرکت ساخت در حال برگزاری است، قطعاً یکی از اولویت‌های ما نگاه به محیط‌زیست است.

مرتضوی اظهار کرد: البته با در نظر گرفتن این مهم که با طرح‌های مختلف ارتباط مردم با طبیعت مدیریت شود ما نیز به دنبال این مهم هستیم تا این صنعت مولد باشد و مسیر تخلف مسدود شود. مسیری که بر آن اصرار داریم این است که فضایی فراهم شود تا پارک ملی کلاه قاضی در دوره‌هایی از سال پذیرای عموم مردم باشد.

پیگیر مشکلات عکاسان مطبوعاتی خواهیم بود

استاندار اصفهان در خصوص مشکلات عکاسان خبری استان که مورد مطالبه قرار گرفت، گفت: تلاش می‌کنیم این مشکلات ساماندهی شوند و امکانی برای خرید تجهیزات عکاسان فراهم شود، نتیجه پیگیری‌ها منتشر خواهد شد.

وی در خصوص رشد و پیشرفت دانش‌آموزان خبرنگار، تصریح کرد: باید مورادی مانند فضای امیدافرینی، ارتباط با مدارس، کارگاه‌های حوزه خبر و رسانه و حضور پیشکسوتان در میان دانش‌آموزان را در دستورکار قرار داد.

استاندار اصفهان اظهار کرد: اگر در حوزه‌های مختلف نگران آینده هستیم، باید متناسب با آن برای تشکل‌های صنفی‌مان برنامه داشته باشیم و در این راستا تشکل‌ها برنامه‌های خود و در ادامه نیازمندی‌های خود را اعلام کنند تا از آن‌ها پشتیبانی کنیم.

مرتضوی با تأکید بر اهمیت افزایش اختیارات استان‌ها ادامه داد: برخی موارد در حیطه اختیار استان‌ها و برخی موارد در اختیار حاکمیت و مرکز است، در این راستا معتقدیم اختیارات استان‌ها باید افزایش پیدا کند و یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های رئیس‌جمهور نیز همین مورد است.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش خواهیم کرد با انعکاس مشکلات به سطح ملی اختیارات بیشتری را برای استان کسب کنیم. اصحاب رسانه نیز می‌توانند در این خصوص همراه مدیریت استان باشند./1304/

متین فیروزآبادی
ارسال نظرات